'Boko Haram geeft beelden ontvoerde Nigeriaanse meisjes vrij'

12 mei 2014 om 12:45 door Dagblad Metro
'Boko Haram geeft beelden ontvoerde Nigeriaanse meisjes vrij'

De Nigeriaanse terreurgroep Boko Haram heeft beelden vrijgegeven waarop ongeveer 100 van de ontvoerde schoolmeisjes te zien zouden zijn. Boko Haram-leider Abubakar Shekau stelt in de video dat de meisjes zullen worden vrijgelaten in ruil voor de vrijlating van strijders van zijn radicale groepering.

Shekau houdt de meisjes vast totdat alle gevangen Boko Haram-strijders zijn vrijgelaten. Volgens hem zijn de meisjes inmiddels bekeerd tot de islam.

Op de beelden zijn gesluierde en biddende meisjes te zien. Waar ze zijn is niet bekend. In totaal werden bijna een maand geleden meer dan 200 meisjes ontvoerd bij een school in Chibok in het noordoosten van het land.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d