BBC: Laatste waarschuwing Clarkson om racisme

3 mei 2014 om 13:35 door © 2014 ANP
BBC: Laatste waarschuwing Clarkson om racisme

LONDEN (ANP) - De BBC heeft presentator Jeremy Clarkson van het populaire Britse autoprogramma Top Gear een laatste waarschuwing gegeven wegens een racistische opmerking die hij had gemaakt. De Britse omroep liet de presentator weten dat hij wordt ontslagen als hij nog een ,,beledigende opmerking'' maakt.

Dat schrijft Clarkson in zijn column voor dagblad The Sun zaterdag. De Britse tabloid Daily Mirror publiceerde donderdag een audioclip waarin Clarkson een rijmpje vertelde. Hij leek daarin het scheldwoord ,,nigger'' te mompelen. De opname is enkele jaren oud en nooit uitgezonden, meldde de BBC.

De BBC liet weten dat Clarkson wordt ontslagen als hij ,,waar of wanneer dan ook'' een beledigende opmerking maakt. ,,Zelfs de engel Gabriël zou moeite hebben te overleven met zoiets boven het hoofd'', schreef Clarkson.

Onvermijdelijk

,,Het is onvermijdelijk dat op een dag iemand ergens zal zeggen dat ik hem beledigd heb.'' Clarkson bood eerder in een videoboodschap zijn publiek excuses aan. Hij zei dat het woord hem was ontvallen, hoewel hij had geprobeerd het te vermijden.

Hoewel de video met de uitspraak nooit is uitgezonden, heeft de BBC er meer dan 300 klachten over gekregen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d