AVROTROS opent omroephuis in Vondelpark

12 mei 2014 om 09:36 door © 2014 ANP
AVROTROS opent omroephuis in Vondelpark

AMSTERDAM (ANP) - Onder de naam VondelCS opent AVROTROS dinsdag de deuren van zijn nieuwe verenigingshuis in het Amsterdamse Vondelpark. Het voormalige onderkomen van het Filmmuseum biedt onderdak aan enkele radio- en televisiestudio’s van de fusieomroep en stadszender AT5.

Burgemeester Eberhard van der Laan verricht de opening van het grondig gerenoveerde rijksmonument waar publiek voortaan opnames van radio- en televisieprogramma’s kan bijwonen, evenals lezingen en workshops. Komende maand betrekt de nieuwsredactie van AT5 een verdieping van het pand.

In tijden van grote bezuinigingen en fusies in omroepland lijkt een verenigingsgebouw in het Vondelpark in de hoofdstad een onverantwoorde luxe. ,,De huur betalen we via verenigingsgeld en ledencontributie. Deze geldstroom is strikt gescheiden van de budgetten die we van Den Haag krijgen en waar we programma’s van maken’’, legt algemeen directeur Eric van Stade van AVROTROS uit.

De omroepdirecteur zegt dat VondelCS past in de nieuwe strategie van de omroep om leden op meer en andere manieren aan zich te binden. ,,Waar we vroeger leden gingen werven door cadeaus uit te delen, proberen we nu met VondelCS een community te creëren. Dat deden we al met het EenVandaag Opiniepanel en het Radar Consumentenpanel’’, zegt Van Stade.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d