Rugzak verraadt Poolse inbreker

11 april 2014 om 12:25 door © 2014 ANP
Rugzak verraadt Poolse inbreker

DE LIER (ANP) - Door het achterlaten van een rugzak tijdens een inbraak, is een Poolse inbreker alsnog opgepakt. De 31-jarige man is vrijdag aan ons land uitgeleverd.

De inbraak had vorig jaar november plaats in De Lier (Westland). De man werd betrapt door de bewoonster van het huis aan het Platanenhof en zij slaagde er tijdens een achtervolging ook nog in haar gestolen laptop weer terug te krijgen.

De Pool had in de woning echter zijn rugzak achtergelaten met daarin onder andere een kaart van Nederland en inbrekersgereedschap. Forensische experts vonden ook zijn DNA. Op verzoek van de politie werd hij onlangs in zijn vaderland aangehouden. Hij werd vrijdag op het vliegtuig gezet en zit hier vast.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d