Rechtbank geeft toestemming voor Ontvoerd (2)

17 april 2014 om 17:25 door © 2014 ANP
Rechtbank geeft toestemming voor Ontvoerd (2)

LELYSTAD (ANP) - RTL4 mag de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Ontvoerd zondagavond gewoon uitzenden. RTL won donderdag een kort geding bij de rechtbank in Lelystad, waarin de grootouders van een 7-jarige jongen een uitzendverbod eisten. Het Surinaamse echtpaar vond de uitzending niet in het belang van hun kleinzoon.

Het programma laat zien hoe Nizaar Nabi met hulp van programmamaker John van den Heuvel in oktober zijn zoontje weghaalde uit Suriname. Het jongetje was bij zijn opa en oma gebleven nadat zijn moeder daar tijdens een vakantie in de zomer van 2010 plotseling was overleden. Daarmee begon een juridische strijd over het ouderlijk gezag, dat inmiddels bij de vader ligt.

De grootouders menen dat zij onterecht in verband worden gebracht met kinderontvoering. RTL heeft tijdens de zitting toegezegd dat in de aflevering duidelijk wordt gemaakt dat er geen sprake is van ontvoering van de jongen door zijn grootouders. De jongen zat namelijk al geruime tijd bij zijn Surinaamse familie.

RTL heeft ook beloofd dat de oma niet in de uitzending zit en dat de opa niet herkenbaar in de aflevering voorkomt. Bovendien blijft zijn naam ongenoemd. De rechter heeft daarom het recht van persvrijheid in deze zaak zwaarder laten wegen dan het recht op eerbiediging van hun persoonlijke levenssfeer.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d