Herkomst valse Heyboers blijft duister

22 april 2014 om 12:25 door © 2014 ANP
Herkomst valse Heyboers blijft duister

AMSTERDAM (ANP) - Een 72-jarige man die 8 jaar lang een groot aantal vervalste etsen van kunstenaar Anton Heyboer (1924-2005) aan een Amsterdamse galeriehouder heeft verkocht, zegt dat hij de werken elders op de kop tikte. Voor de rechtbank in Amsterdam wilde verdachte Robbert de B. dinsdag echter niet zeggen van wie hij ze kocht.

,,Dan breng ik andere mensen in moeilijkheden'', verklaarde de verdachte. De B. vertelde de rechter dat hij bekend was met een partij Heyboer-etsen en de werken aanschafte nadat hij een advertentie zag van de galeriehouder, waarin om nieuwe kunst van Heyboer werd gevraagd. Hij wilde er geld mee verdienen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d