Gurlitt staat onderzoek herkomst kunst toe

7 april 2014 om 15:50 door © 2014 ANP
Gurlitt staat onderzoek herkomst kunst toe

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Cornelius Gurlitt staat toe dat de Duitse regering onderzoekt of schilderijen uit zijn verzameling van Joden zijn geroofd. Dat is de Duitse kunstverzamelaar met de autoriteiten overeengekomen, lieten de regering, het Beierse ministerie van Justitie en Gurlitts advocaten maandag weten.

De douane ontdekte de enorme kunstverzameling van 1400 werken in maart 2012 in het appartement van Gurlitt in München. Later werden in de Oostenrijkse stad Salzburg nog eens 60 werken aangetroffen. Gurlitts vader Hildebrand kreeg de werken onder dubieuze omstandigheden in bezit in de tijd dat de nazi's in Duitsland aan de macht waren.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d