Dood pater Frans in Syrië wereldnieuws

7 april 2014 om 20:20 door © 2014 ANP
Dood pater Frans in Syrië wereldnieuws

DEN HAAG (ANP) - De dood van pater jezuïet Frans van der Lugt in Syrië heeft maandag over de hele werd indruk gemaakt. Grote persbureaus als het Duitse dpa, het Franse AFP en het Amerikaanse AP hebben maandag uitgebreid bericht over de moord op de Nederlander die was uitgegroeid tot een symbool van onverzettelijkheid en naastenliefde in de belegerde Syrische stad Homs.

Ook grote internationale nieuwszenders als Al Jazeera en de BBC berichten over de Nederlander die al decennia in Syrië woonde en de manier waarop hij bruggen probeerde te bouwen tussen de bevolkingsgroepen. Ook tal van nationale media, van Indonesië tot de Verenigde Staten, berichten over de pater. Een van de grote vragen bij alle media is wie verantwoordelijk is voor de moord en waarom die is gepleegd.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d