Man stal 460.000 dollar aan parkeerkwartjes

19 maart 2014 om 21:00 door © 2014 ANP
Man stal 460.000 dollar aan parkeerkwartjes

BERGEN (ANP) - Een voormalig inspectieambtenaar van de Amerikaanse stad Bergen heeft meer dan 460.000 dollar (ruim 330.000 euro) gestolen van de stad. Thomas Rica bekende woensdag dat hij ongeveer 25 maanden lang bij elkaar 1,8 miljoen parkeerautomaatkwartjes had gestolen uit het overheidsgebouw waar het parkeergeld werd opgeslagen. Dat meldden Amerikaanse media.

Rica zag de kans om meerdere keren de kamer binnen te lopen waar het geld lag opgeslagen. Na een bezoekje verliet hij steeds met volle zakken het pand. In januari vorig jaar verloor hij zijn baan, omdat ontdekt was dat hij 500 dollar aan kwartjes had gestolen. Bij nader onderzoek bleek dat de ambtenaar veel meer geld in eigen zak had gestoken.

De 43-jarige Rica is veroordeeld voor drie gevallen van diefstal en moet het dorp, van ongeveer 25.000 inwoners, terugbetalen. Hij krijgt daar 5 jaar de tijd voor, precies de lengte van zijn proeftijd.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d