'Bronnen betalen was normaal bij tabloids'

10 maart 2014 om 18:25 door © 2014 ANP
'Bronnen betalen was normaal bij tabloids'

LONDEN (ANP) - Het was ,,onderdeel van normaal zakendoen'' om bronnen te betalen bij de Sun en News of the World. Dit heeft de journaliste Rebekah Brooks, voormalige topvrouw bij die twee Britse kranten, maandag verklaard tijdens haar proces in Londen.

Brooks verdedigde deze praktijk door te wijzen op het ,,openbaar belang''. Maar volgens het Openbaar Ministerie speelt dat argument geen rol in e-mails die op de redactie over de kwestie zijn uitgewisseld.

Brooks staat terecht in het proces over het afluisterschandaal dat in 2011 tot de ondergang van News of the World leidde. Zij is ook aangeklaagd wegens illegale betalingen aan overheidsfunctionarissen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d