Acteurs VS zetten zich schrap voor 'razzies'

1 maart 2014 om 13:20 door © 2014 ANP
Acteurs VS zetten zich schrap voor 'razzies'

LOS ANGELES (ANP) - Acteurs en regisseurs in de Verenigde Staten kijken waarschijnlijk niet reikhalzend uit naar zaterdagavond. Dan worden de Razzie Awards, de negatieve tegenhanger van de Oscars, voor de 34ste keer uitgereikt in Hollywood.

De komedie Grown Ups 2 met acteur Adam Sandler maakt met acht nominaties in verschillende categorieën de meeste kans op een Golden Raspberry voor slechtste filmprestatie van het jaar. Het gezamenlijke optreden van vader Will en zoon Jaden Smith in het futuristische 'After Earth' viel ook niet in de smaak bij de jury. De film is zes keer genomineerd, net als A Madea Christmas en Movie 43.

Bekende acteurs als Johnny Depp, Ashton Kutcher en Sylvester Stallone maken kans op een Gouden Framboos voor slechtste acteur. De jury vindt de prestaties van Stallone in zelfs drie films onder de maat: Bullet to the head, Escape plan en Grudge Match. Onder anderen Halle Berry en Naomi Watts maken kans op een framboos voor slechtste actrice.

Vorig jaar werd The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 uitgeroepen tot slechtste film. De fantasyfilm was de grote 'winnaar' met zeven Golden Raspberry Awards. Acteurs en regisseurs halen de antiprijs maar zelden op.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d