Zweedse zangeres Alice Babs (90) overleden

11 februari 2014 om 18:30 door © 2014 ANP
Zweedse zangeres Alice Babs (90) overleden

KOPENHAGEN (ANP) - De Zweedse zangeres Alice Babs is dinsdag op 90-jarige leeftijd overleden. Dat heeft het Deense persbureau Ritzau gemeld. Samen met de Denen Svend Asmussen en Ulrik Neumann vormde zij het jazztrio The Swe-Danes, dat onder meer At a Georgia Camp Meeting ten gehore bracht. Dat lied kreeg in Nederland grote bekendheid als begintune van Koffietijd met Tineke op Radio Veronica.

In 2007 kwam de cd Illusion uit met radio-opnamen uit 1966 voor de Zweedse radio. Daarop zingt Babs vijf in het Zweeds vertaalde liedjes van de Nederlandse zanger, componist en tekstschrijver Jules de Corte, waaronder Ik zou wel eens willen weten. Babs behaalde in 1958 de vierde plaats op het Eurovisiesongfestival. Zij begon in 1963 samen te werken met de Amerikaanse jazzbandleider Duke Ellington, met wie ze ook in Zweden optrad.

De zangeres werd 2 jaar geleden door een beroerte getroffen. Afgelopen zomer maakte haar familie bekend dat ze aan de ziekte van Alzheimer leed.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d