Zaanse Schans wordt een beetje te druk

1 februari 2014 om 21:10 door © 2014 ANP
Zaanse Schans wordt een beetje te druk

RIJSWIJK (ANP) - De Zaanse Schans heeft vorig jaar 1,5 miljoen bezoekers getrokken. Dat waren er flink meer dan de 1,2 miljoen in 2011. Die groeiende drukte heeft wel gevolgen voor de mensen die daadwerkelijk wonen in de openluchtattractie in Zaandijk. Het bestuur van de Stichting Zaanse Schans gaat kijken of daar iets aan is te doen, staat op de website.

De Zaanse Schans is een buurtje met oude Zaanse huisjes, musea en molens. Toeristen komen vanuit de hele wereld, maar vooral uit China (18 procent). Ook Nederlanders zelf weten de attractie te vinden (14 procent).

Om de bewoners enigszins te ontzien, wordt gedacht aan het beter spreiden van de stroom toeristen. Dit voorjaar komt er een plan.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d