AD moet uitspraken minister rectificeren

11 februari 2014 om 16:55 door © 2014 ANP
AD moet uitspraken minister rectificeren

AMSTERDAM (ANP) - Het AD moet op zijn website een rectificatie plaatsen waarin uitspraken van minister Ploumen (buitenlandse handel) over kledingbedrijf Cool Cat worden rechtgezet. Ploumen stelde in november in de krant dat het Nederlandse merk het niet zo nauw neemt met de veiligheid en beloning van medewerkers in fabrieken van leveranciers in Bangladesh. Daarop sleepte Cool Cat de minister en het AD voor de rechter.

Omdat het ministerie daags voor de zitting een bericht op zijn website plaatste waarin de beweringen werden rechtgezet, trok ondernemer Roland Kahn de zaak tegen Ploumen in. De kortgedingrechter behandelde wel de klacht tegen het AD en oordeelde dinsdag dat de krant het bewuste artikel moet rectificeren.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d