Q-music eist vergoeding voor brand zendmasten

24 januari 2014 om 17:45 door © 2014 ANP
Q-music eist vergoeding voor brand zendmasten

AMSTERDAM (ANP) - Radiostation Q-music heeft de beheerders van de zendmasten in Lopik en Hoogersmilde voor de rechter gedaagd wegens derving van inkomsten. Q-music wil weten wie er aansprakelijk is voor de brand op 15 juli 2011 bij de zendmasten. Hierdoor had het radiostation ruim een jaar lang minder bereik in verschillende regio's. De rechtbank in Amsterdam buigt zich maandag over de zaak.

Q-music wil in de eerste plaats weten wie aansprakelijk is, zei directeur Menno Koningsberger vrijdag. Pas daarna komt een eventuele schadevergoeding aan de orde. Hij wilde niet zeggen om wat voor een bedrag het gaat.

Na de brand had het radiostation lange tijd minder bereik, waardoor het veel luisteraars niet kon bereiken. Als gevolg hiervan had Q-music naar eigen zeggen ook veel minder adverteerders, waardoor het station inkomsten misliep.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d