Kodaline populairste Europese act

15 januari 2014 om 20:10 door © 2014 ANP
Kodaline populairste Europese act

GRONINGEN (ANP) - Rockband Kodaline uit het Ierse Dublin is door muziekliefhebbers uit heel Europa uitgeroepen tot beste nieuwe Europese act van 2013. Het kwartet won woensdagavond in Groningen de EBBA Public Choice Award.

De European Border Breakers Awards (EBBA's) worden jaarlijks door de Europese Commissie toegekend aan popacts die onlangs in Europa zijn doorgebroken. In oktober werd al bekend dat de Nederlandse muzikant Jacco Gardner, GuGabriel (Oostenrijk), de Deense Lukas Graham, Woodkid uit Frankrijk, Zedd (Duitsland), het IJslandse Asgeir, Envy (Noorwegen), Icona Pop (Zweden), het Britse Disclosure en Kodaline dit jaar met een EBBA worden beloond. Het publiek kon uit de tien winnaars stemmen op zijn favoriet voor de Public Choice Award.

De EBBA's worden jaarlijks uitgereikt tijdens een grote awardshow in Groningen, die het begin van muziekfestival Eurosonic Noorderslag markeert. BBC-presentator Jools Holland is de vaste presentator van het evenement. Onder anderen Caro Emerald, Maria Mena, Jacco Gardner en Kodaline traden op.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d