Japin: jammer dat ik niet naar Sotsji kan

24 januari 2014 om 15:10 door © 2014 ANP
Japin: jammer dat ik niet naar Sotsji kan

DEN HAAG (ANP) - Schrijver Arthur Japin heeft vrijdag teleurgesteld gereageerd toen hij van premier Mark Rutte hoorde dat hij niet kan meereizen naar de Olympische Winterspelen in Sotsji. Japin had de premier in een brief aangeboden om mee te gaan om ter plaatse te spreken over de homorechten. Maar in een telefoongesprek zei Rutte dat dat het niet mogelijk is een extra delegatielid mee te nemen.

,,Ik heb Rutte verteld dat ik heel teleurgesteld ben. Zo'n zware delegatie naar Sotsji geeft een heel verkeerd signaal. Het laat zien dat de mensenrechten niet tellen en dat het alleen om de spelen gaat. Ik had graag meegewild om de mensen daar te laten zien hoe wij met homoseksualiteit omgaan. Het is belangrijk voor de mensen daar dat ze weten dat ze niet worden vergeten.''

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d