Gevangenen VS op water en brood

24 januari 2014 om 15:30 door © 2014 ANP
Gevangenen VS op water en brood

PHOENIX (ANP) - Als straf voor het bezoedelen van de Amerikaanse vlag gaan 38 gevangenen in de Amerikaanse staat Arizona een week lang op strafdieet: ze krijgen alleen water en brood. Sheriff Joe Arpaio, die bekend staat als de ,,hardste sheriff van de VS'' maakte dat vrijdag volgens CNN bekend.

De gevangenen zouden vlaggen hebben verscheurd en in de toiletpot hebben geduwd. Ook waren ze erop gaan staan. Arpaio had in november de vlaggen onder de gedetineerden uitgedeeld. De veteraan uit de Koreaanse Oorlog is een overtuigd patriot. De gevangenen horen elke ochtend het Amerikaanse volkslied om hun meer vaderlandsliefde bij te brengen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d