Expo lichamen vindt onderkomen in Amsterdam

15 januari 2014 om 13:30 door © 2014 ANP
Expo lichamen vindt onderkomen in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Liefhebbers van echte mensenlichamen en menselijke organen kunnen vanaf donderdag terecht in het centrum van Amsterdam. De expositie Body Worlds van de Duitse anatoom Gunther von Hagens heeft in een voormalig pand van American Express aan het Damrak een permanente thuisbasis gekregen.

In het gebouw van zes verdiepingen zijn ruim 200 anatomische preparaten te zien, afkomstig van mensen die voor hun dood toestemming hebben gegeven aan de Duitser om hun lijk en organen te gebruiken. De tentoonstelling heeft 'geluk' als thema. ,,Medische studies tonen aan dat er een direct verband is tussen geluk, gezondheid en welzijn'', zegt Von Hagens.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d