Dode Zeerollen trokken 138.000 bezoekers

6 januari 2014 om 13:30 door © 2014 ANP
Dode Zeerollen trokken 138.000 bezoekers

ASSEN (ANP) - De tentoonstelling De Dode Zeerollen in het Drents Museum in Assen heeft 138.000 bezoekers getrokken en is daarmee één van de meest succesvolle exposities in het museum ooit. Zondag was de tentoonstelling voor het laatst open en dat leidde vorige week tot een stormloop met lange rijen wachtenden voor de kassa, zo meldde het museum maandag.

Het was voor het eerst in 20 jaar dat fragmenten van de beroemde rollen weer in Europa te zien waren. Het Drents Museum toonde in totaal 16 originele manuscripten, waarvan enkele nog nooit eerder waren tentoongesteld. Klapstuk was een fragment van 1 meter lang, dat zelden buiten Israël wordt vertoond. De manuscripten werden halverwege de tentoonstelling vervangen door een tweede serie omdat ze erg kwetsbaar zijn, vooral voor licht.

In februari opent het Drents Museum een nieuwe tentoonstelling: Mummies. Dan zijn 60 mensen- en dierenmummies uit alle delen van de wereld te zien, waaronder ,,onze eigen Drentse veenlijken, zoals het meisje van Yde''.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d