Alle legale downloadsites gebundeld

16 januari 2014 om 12:52 door © 2014 ANP
Alle legale downloadsites gebundeld

In één oogopslag zien waar je films, muziek, games en boeken met toestemming van de makers kunt downloaden. Dat is het idee achter Thecontentmap.nl. Het platform bundelt op initiatief van de Federatie Auteursrechtbelangen links naar websites waar legaal creatief werk kan worden gedownload en gestreamd, zoals Spotify en Veamer.

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Jet Bussemaker presenteert de site donderdagmiddag tijdens muziekfestival Eurosonic Noorderslag in Groningen. "Het is voor gebruikers niet altijd duidelijk of ze legaal of illegaal downloaden. Thecontentmap.nl verzamelt alle legale aanbieders'', vertelt Michel Frequin, directeur van de betrokken brancheorganisatie Voice. Het gaat om aanbieders van zowel gratis als betaalde content.

Minister Bussemaker stelt 75.000 euro beschikbaar voor de campagne die het nieuwe platform onder de aandacht moet brengen. Thecontentmap is geïnspireerd op de gelijknamige Britse website (Thecontentmap.com) die al langer hetzelfde doet voor Engelstalige gebruikers.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d