Amira (9) wint Holland's Got Talent 2013

28 december 2013 om 22:20 door © 2013 ANP
Amira (9) wint Holland's Got Talent 2013

HILVERSUM (ANP) - Amira Willighagen (9) heeft zaterdagavond Holland’s Got Talent gewonnen. Als winnaar van het zesde seizoen van de RTL4-talentenjacht mag het 9-jarige meisje optreden in Las Vegas in de Verenigde Staten.

Willighagen baarde eind oktober opzien met haar zangkunsten. De driekoppige jury was onder de indruk van haar operazang en ook het grote publiek liet zich charmeren. Het publiek bepaalde uiteindelijk door te stemmen via de telefoon dat Amira de finale won. Op de tweede plaats eindigde de dansgroep Reality, op de derde plaats de 80-jarige Opa Piet.

De jury, die tijdens de finale alleen een adviserende rol had aan de kijkers, was tijdens de live-uitzending lovend over de kleine operazangeres. ,,Vanavond is Nederland een wereldster rijker geworden’’, aldus Gordon. ,,Ik vind dit ongelofelijk dat jij dit doet. Geniet van het talent dat je hebt’’, zei Chantal Janzen. Dan Karaty vulde aan: ,,Je hebt een gave. Iedereen kan zich verheugen om te zien hoe ver jij hiermee kan komen.’’

In de finale streden acht kanshebbers om de felbegeerde titel en trofee. Het grootste deel daarvan probeerde de harten van de kijkers te stelen met zang. Twee dansgroepen - Non Stop en Reality - en Agios Vaassen, een groep die zich bezighoudt met acrogym, vormden de uitzondering.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d