Website als gids voor culinair Rotterdam

27 november 2013 om 05:49 door Job Halkes
Website als gids voor culinair Rotterdam

Waar in Rotterdam kan je lekker uit eten gaan en waar moet je zijn als je wilt genieten van een zonnig terras? Met de website www.buikvanrotterdam.nl willen vier initiatiefnemers deze vragen beantwoorden.
 
Gijsbregt Brouwer, Frank van Deijl, Wim de Jong en Robert de Boer sloegen de handen ineen en lanceerde gisteren de website over eten en drinken in Rotterdam. “Er gebeurt in de stad enorm veel op het gebied van eten”, legt Brouwer uit. “Mensen praten erover. Ken je dat restaurant al? Of heb je daar al gegeten? Met zijn vieren bedachten we daar dit platform voor om deze gedachten vorm te geven. Via de website willen we laten zien wat er gebeurt op het gebied van ‘food’ in de stad.”
 
Dat Rotterdam in de lift zit als culinaire bestemming blijkt wel uit de toekenning van drie Michelinsterren eerder deze week. Ook initiatieven als het World Food Festival en typisch Rotterdamse gezichten als Herman den Blijker en Francois Geurds op tv dragen bij aan dat imago. “Daarom vonden wij het juist nu tijd om deze website te lanceren”, aldus Brouwer. “De stad is zo in ontwikkeling op het gebied van ‘food’.”
 
Op de site staan inmiddels zo’n 50 verhalen over uit eten gaan in de Maasstad. Brouwer: “Het is meer een weblog, maar wel journalistiek. Naast ervaringen over het eten brengen we ook nieuws, zoals de opening van een restaurant in De Rotterdam of een gesprek met chef-koks Francois Geurds of Jim de Jong.” Daarnaast helpt de site mensen thuis op weg om zelf aan de slag te gaan. “Maar we verwachten het meest van de top-10 lijstjes zoals ‘Waar is het op een natte herfstdag het best vertoeven’ of ‘ Op welk terras pak je in de zomer de meeste zon’”, aldus Brouwer.
 
Vooralsnog schrijft het viertal, met af en toe een gast, verhalen voor de site. “We gaan wel bekijken hoe we meer schrijvers aan ons kunnen binden”, vertelt Brouwer. Wie hoopt op horrorverhalen over slecht eten kan de site rustig links laten liggen. “Wij schrijven positieve, journalistieke verhalen die lekker, gezellig en inspirerend voor de stad zijn. Het moet een gids worden om lekker uit eten te gaan.”
 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d