SP: steun regionale media

24 november 2013 om 19:40 door © 2013 ANP
SP: steun regionale media

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet moet eraan meewerken dat er een regionaal mediacentrum komt, waarvan alle nieuwsmedia binnen een regio profiteren. SP-Kamerlid Jasper van Dijk zal dat maandag voorstellen bij de behandeling van de mediabegroting in de Tweede Kamer.

Hij wijst erop dat de regionale pers zwaar onder druk staat. Er zijn steeds minder regionale kranten. Inwoners raken minder goed geïnformeerd over hun regio. De gemeentepolitiek wordt volgens Van Dijk nog maar nauwelijks gevolgd door journalisten. ,,Als niemand weet wat bestuurders uitspoken, kunnen koninkrijkjes ontstaan waarin wethouders ongestoord hun gang kunnen gaan. Dat is zeer ongezond voor de werking van de democratie.''

In het mediacentra die Van Dijk voorstelt, zouden regionale kranten, radio en dergelijke kunnen samenwerken en zich bezighouden met innovatie.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d