Bureau Herkomst Gezocht onderzoekt roofkunst

4 november 2013 om 11:37 door © 2013 ANP
Bureau Herkomst Gezocht onderzoekt roofkunst

DEN HAAG (ANP) - Het Nederlandse Bureau Herkomst Gezocht, dat zich bezighoudt met kunst die in de Tweede Wereldoorlog is geroofd, gaat onderzoeken of zich ook Nederlandse schilderijen bevinden in de collectie geroofde kunst die in München is gevonden. Dat heeft een medewerker van het in Den Haag gevestigde bureau maandag gezegd.

Dit weekeinde werd bekend dat de Duitse autoriteiten bij een 80-jarige man in München een grote verzameling roofkunst hebben gevonden. Het gaat om schilderijen die in de jaren 30 en 40 waren opgekocht door de Duitse kunsthandelaar Hildebrand Gurlitt.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d