Wall Street sluit lager

31 oktober 2013 om 23:01 door Metro redactie
Wall Street sluit lager

(Novum/ABM FN) - De Amerikaanse beurzen zijn donderdag lager gesloten ondanks meevallend macro-economisch nieuws en overwegend positief bedrijfsnieuws. De S&P 500 daalde 0,4 procent naar 1.756,55 punten, de Dow Jones verloor 0,5 procent en sloot op 15.545,75 punten en de Nasdaq eindigde 0,3 procent lager op 3.919,71 punten.

Wall Street is de afgelopen 12 maanden circa 18 procent opgelopen ondanks een bescheiden stijging van de winstcijfers van de S&P 500 fondsen op jaarbasis van 3,4 procent.

De eerste steunaanvragen daalden in de week eindigend op 26 oktober met 10.000 tot 340.000. Dat meldde het ministerie van Arbeid, dat het cijfer voor de voorgaande week niet aanpaste.

Verder bleek de inkoopmanagersindex voor de de regio Chicago in oktober fors toegenomen. De PMI steeg van 55,7 in september naar 65,9 in oktober. Daarmee kwam de index uit op het hoogste niveau sinds maart 2011.

Dow Jones component en oliegigant Exxon Mobil sloot 0,9 procent hoger na meevallende bedrijfscijfers. De winst daalde in het afgelopen kwartaal niettemin met 18 procent naar 7,9 miljard dollar door een fors lagere raffinagemarge.

MasterCard boekte afgelopen kwartaal meer winst. Onder de streep restte een 14 procent hoger bedrag van 879 miljoen dollar. De creditcardmaatschappij zei in alle regio's waarin het actief is groei te hebben gerealiseerd. Beleggers zetten het fonds 1,2 procent lager.

Facebook sloot 2,4 procent hoger na rapportering van meevallende kwartaalresultaten. Aanvankelijk noteerde het sociale netwerk fonds in de handel voorbeurs zelfs 20 procent hoger. De euforie werd getemperd na de teleconferentie over de resultaten.

Bestuurders van de networksite wezen er op dat er niet meer advertenties in de feeds van gebruikers gezet konden worden en dat de Amerikaanse tieners minder tijd op de site besteedden. Facebook moet het nu het vooral hebben van de kwaliteit en de relevantie van de advertenties om de prijzen omhoog te jagen.

Koffieketen Starbucks sloot 0,3 procent hoger ondanks het afgeven van een licht teleurstellende outlook voor 2014. De koffieketen heeft de afgelopen jaren in een duizelingwekkend tempo een internationaal netwerk van koffietenten neergezet en de koers is sinds begin 2009 800 procent opgelopen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d