Vlaamse schrijver Thomas Blondeau overleden

21 oktober 2013 om 13:25 door © 2013 ANP
Vlaamse schrijver Thomas Blondeau overleden

AMSTERDAM (ANP) - De Vlaamse schrijver Thomas Blondeau is in de nacht van zaterdag op zondag op 35-jarige leeftijd in zijn geboorteplaats Poperinge overleden. Dat meldde zijn uitgeverij De Bezige Bij maandag namens de familie op haar website. Volgens de uitgeverij stierf Blondeau een natuurlijke dood.

De Bezige Bij en Blondeau zijn ouders, zus en geliefde laten weten 'verslagen' te zijn door de onverwachte dood van de schrijver. ,,We kunnen nauwelijks bevatten dat hij er niet meer is. We verliezen een zeer lief en warm mens, een bijzonder getalenteerde auteur, die een grote belofte voor de toekomst was. Zijn dood komt veel te vroeg en laat ons onthutst achter.''

In 2006 debuteerde de schrijver, journalist en dichter met de roman eX. Zijn tweede roman Donderhart verscheen in 2010 , en vorige maand bracht hij Het West-Vlaams versierhandboek uit.

Hartslagaderbreuk

De Vlaming, die al jaren in Amsterdam woonde, wordt zaterdag 26 oktober begraven in Poperinge.

Volgens de Vlaamse krant De Standaard overleed Blondeau na een hartslagaderbreuk. Een zogenoemde aortaruptuur kan spontaan optreden en is vrijwel altijd binnen enkele minuten fataal. Uit een Twitterbericht dat de schrijver op de dag van zijn overlijden de wereld in stuurde, valt op te maken dat hij bètablokkers gebruikte. Bètablokkers worden vaak voorgeschreven aan hart- en vaatpatiënten.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d