'Lou Reed stierf vredig tijdens tai chi'

31 oktober 2013 om 23:55 door © 2013 ANP
'Lou Reed stierf vredig tijdens tai chi'

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse muzikant Lou Reed stierf op uiterst vredige wijze, zo beschrijft zijn weduwe Laurie Anderson donderdag in de lokale Amerikaanse krant The East Hampton Star. In het rustige plaatsje East Hampton had het stel de afgelopen jaren veel tijd doorgebracht.

,,Lou was een tai chi-meester en bracht zijn laatste dagen hier door terwijl hij gelukkig en overweldigd was door de schoonheid en kracht en zachtheid van de natuur.'' Op zondagmorgen overleed de cultlegende terwijl hij naar de bomen keek en ,,met zijn muzikantenhanden'' tai chi-oefeningen deed, schrijft Anderson.

Lou Reed maakte furore als mede-oprichter van de avantgardistische rockband The Velvet Underground en ook als soloartiest. Hij stierf aan de gevolgen van een leveraandoening.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d