Huis Harry Mulisch even open voor publiek

11 oktober 2013 om 08:05 door © 2013 ANP
Huis Harry Mulisch even open voor publiek

AMSTERDAM (ANP) - Het huis van Harry Mulisch in Amsterdam is zaterdag en zondag even toegankelijk voor het publiek. Bezoekers kunnen er een kijkje nemen in de werkkamer van de schrijver, waar evenementen plaatsvinden en de manuscripten te zien zijn van het werk dat Mulisch vlak voor zijn dood onder handen had.

De openstelling van het huis is een van de onderdelen van de eerste editie van nieuwe jaarlijkse festival dat aan Mulisch (1927-2010) is gewijd. Op en rond het Leidseplein worden dit weekeinde de boeken van de auteur gevierd en besproken ,,door middel van toneel, debat, muziek en literatuur''.

Zo brengt het Nationale Toneel twee keer de voorstelling Het stenen bruidsbed, naar een roman van Mulisch uit 1959. Coen Verbraak interviewt weduwe Kitty Saal en de dochters Anna en Frieda Mulisch over de favoriete filmfragmenten van de schrijver. Het festival wordt vrijdagavond geopend in de Stadsschouwburg Amsterdam.

Het nieuwe literaire evenement is een initiatief van het Harry Mulisch Huis, het Letterkundig Museum, het Nationale Toneel, de Stadsschouwburg en debatcentrum De Balie.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d