Doek valt voor Amerikaanse tv-serie Glee

17 oktober 2013 om 21:55 door © 2013 ANP
Doek valt voor Amerikaanse tv-serie Glee

LOS ANGELES (ANP) - Na volgend seizoen valt het doek voor de Amerikaanse hitserie Glee. De belangrijkste reden daarvoor is de dood van hoofdrolspeler Cory Monteith, heeft medebedenker Ryan Murphy donderdag gezegd.

De 31-jarige Monteith overleed afgelopen juli aan een overdosis alcohol en drugs. Volgens Murphy zou de serie daardoor compleet omgeschreven moeten worden. ,,Als zoiets tragisch gebeurt, dan moet je even pauze nemen en bedenken hoe je verder wilt gaan", aldus Murphy. Hij heeft al een ,,goed idee'' voor het einde van de serie, wat een eerbetoon aan Monteith moet worden. Diens personage Finn komt nu al niet meer voor in de serie.

Glee is een musicalserie over een schoolkoor vol buitenbeentjes in Ohio. Het tv-programma werd voor het eerst in 2009 op Amerikaanse televisie uitgezonden. In Nederland is Glee op RTL 5 te zien.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d