Vertrouwen producenten valt terug

24 september 2013 om 09:59 door Metro redactie
Vertrouwen producenten valt terug

(Novum) - Na vier maanden van verbetering is de stemming onder producenten in september weer verslechterd. De index voor het producentenvertrouwen van het Centraal Bureau voor de Statistiek daalde van -1,6 in augustus naar -2,8 in september.

Een stand onder de nul duidt erop dat meer mensen negatief zijn gestemd dan positief. De ondernemers in de industrie waren pessimistischer over zowel hun orderpositie als de verwachte productie in de komende maanden en hun voorraad.

Positiever werd de stemming over de werkgelegenheid. Toch verwacht nog altijd 18,5 procent van het personeelsbestand de komende drie maanden zal afnemen. Tien procent verwacht een toename. Met een saldo van -8,5 is de stemming iets beter dan in augustus, toen de index op 9,5 uitkwam.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d