Rusland stuurt oorlogsfilm in voor Oscars

21 september 2013 om 14:00 door © 2013 ANP
Rusland stuurt oorlogsfilm in voor Oscars

MOSKOU (ANP) - Rusland hoopt met de nieuwe oorlogsfilm Stalingrad een Oscar in de wacht te slepen. De film is door de Russen ingestuurd voor de prestigieuze Amerikaanse filmprijs, verklaarde een lid van de nominatiecommissie tegenover persbureau RIA Novosti.

Stalingrad gaat over de historische veldslag in de zuid-Russische stad in de winter van 1942-1943. De slag wordt gezien als een keerpunt in de Tweede Wereldoorlog. De film van regisseur Jevgeni Gidilis gaat in oktober in premiére. Het is de eerste Russische film die in 3D is opgenomen.

De Oscars worden in maart 2014 uitgereikt in Los Angeles.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d