'Nobelpijs Kunst' voor Domingo en Coppola

17 september 2013 om 11:55 door © 2013 ANP
'Nobelpijs Kunst' voor Domingo en Coppola

TOKIO (ANP/EFE) - De Spaanse tenor Plácido Domingo krijgt dit jaar de Praemium Imperiale, die wel de 'Nobelprijs voor de Kunst' wordt genoemd. Ook de Amerikaanse filmregisseur Francis Ford Coppola, de Britse beeldhouwer Antony Gormly, de Italiaanse schilder Michelangelo Pistoletto en de Britse architect David Chipperfield krijgen de onderscheiding, waaraan een geldbedrag van ongeveer 113.000 euro is verbonden.

Dat heeft de Vereniging voor de Kunsten in Japan, die de prijs sinds 1989 jaarlijks toekent, dinsdag bekendgemaakt. De winnaars nemen de prijs op 16 oktober in Tokio in ontvangst. Die wordt toegekend in vijf categorieën: schilderkunst, beeldhouwkunst, muziek, architectuur en film of theater.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d