Moederbedrijf Zara ziet omzet stijgen

18 september 2013 om 08:18 door Metro redactie
Moederbedrijf Zara ziet omzet stijgen

(Novum) - Inditex, bekend van onder meer modeketen Zara, heeft in de eerste helft van het gebroken boekjaar zes procent meer omzet gedraaid dan in dezelfde periode vorig jaar. De omzet kwam eind juli uit op 7,7 miljard euro. De nettowinst van het bedrijf steeg van 944 naar 951 miljoen euro, maakte Inditex woensdag bekend.

Het winkelbedrijf opende in deze periode 95 nieuwe winkels. Ook werden bestaande winkels uitgebreid en voorzien van een nieuwe winkeluitstraling. De Zara in de Kalverstraat in Amsterdam staat nog op het lijstje voor een dergelijke upgrade. Deze winkel moet een van de grootste Zara's in Europa worden.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d