Meer reclame kan bezuiniging omroep opvangen

30 september 2013 om 23:10 door © 2013 ANP
Meer reclame kan bezuiniging omroep opvangen

DEN HAAG (ANP) - De publieke omroep kan de bezuinigingen die de overheid oplegt deels opvangen door meer reclame uit te zenden. Vooral als programma-onderbreking voor commercials worden toegestaan kunnen de inkomsten oplopen.

Dat staat in een onderzoeksrapport dat staatssecretaris Sander Dekker (Cultuur) maandag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Volgens het rapport vallen per jaar vele miljoenen meer binnen te halen via reclame op tv, radio en internet. Gebeurt er niets, dan dalen de reclame-inkomsten van de Sterreclame op tv door het teruglopend aandeel van de kijktijd. De onderzoekers spreken van een politieke keuze met gevolgen voor het onderscheidend karakter van de publieke omroep.

Dekker komt volgend jaar met een beleidsreactie, laat hij weten.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d