Liesbeth List zingt op Draaiorgelfestival

14 september 2013 om 03:15 door © 2013 ANP
Liesbeth List zingt op Draaiorgelfestival

AMSTERDAM (ANP) - Liesbeth List treedt zaterdag met een band op de Dam in Amsterdam op om de 10e editie van het Draaiorgelfestival luister bij te zetten. Ter gelegenheid van het 400-jarig bestaan van de Amsterdamse grachten vaart er ook een boot met daarop een draaiorgel en operazangers en -zangeressen.

Tijdens het festival zullen zo'n 20 draaiorgels op de Dam hun muziek ten gehore brengen. Naast Liesbeth List treedt ook het Zwanenkoor op met klassieke Jordaanse levensliederen.

De Stichting Draaiorgelfestival Amsterdam wil met het jaarlijkse evenement de aandacht vestigen op deze typisch Amsterdamse cultuur en die een stimulans geven. Vroeger speelden op een gemiddelde dag zo'n 40 draaiorgels in het centrum van de hoofdstad. Nu nog maar een paar.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d