Economie minder gekrompen in tweede kwartaal

24 september 2013 om 09:39 door Metro redactie
Economie minder gekrompen in tweede kwartaal

(Novum) - De Nederlandse economie is in het tweede kwartaal van 2013 met 0,1 procent gekrompen ten opzichte van een kwartaal eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag. Bij de eerste raming in augustus kwam de afname nog uit op 0,2 procent.

Ook ten opzichte van het tweede kwartaal vorig jaar viel de krimp dit jaar met 1,7 procent lager uit dan in de eerste raming. Toen was nog sprake van 1,8 procent. Onder meer de bouw en financiële instellingen produceerden meer dan in de eerste raming was voorzien. De groei van de horeca, landbouw- en vervoersector viel echter tegen.

Het aantal banen lag in het tweede kwartaal 0,4 procent lager dan in het eerste kwartaal. Er waren 34 duizend minder arbeidsplaatsen. In de eerste raming ging het CBS nog uit van een afname van 41 duizend banen, een daling van een half procent.

Ten opzichte van het tweede kwartaal vorig jaar kromp de werkgelegenheid met 1,7 procent en waren er 137 duizend minder banen. De lonen lagen wel 1,8 procent hoger dan in dezelfde periode in 2012.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d