Chrysler bereidt beursgang voor

24 september 2013 om 09:34 door Metro redactie
Chrysler bereidt beursgang voor

(Novum/AP) - Beleggers kunnen mogelijk binnenkort voor het eerst sinds 1998 weer handelen in aandelen Chrysler. Het bedrijf dat grotendeels in handen is van het Italiaanse Fiat heeft maandagavond een aanvraag voor een beursgang van een deel van de aandelen ingediend.

De aandelen die openbaar verhandeld moeten gaan worden zijn nu in handen van het gezondheidsfonds van de United Auto Workers. Het fonds verzocht Chrysler begin dit jaar een beursgang voor te bereiden, naar aanleiding van een conflict met Fiat over de waarde van de aandelen.

Het gezondheidsfonds heeft 41,5 procent van de aandelen Chrysler in bezit en Fiat 53,5 procent. Het Italiaanse bedrijf wil uiteindelijk zeventig procent van de aandelen in handen krijgen.

Bij de aanvraag maakte Chrysler niet bekend hoeveel aandelen naar de beurs worden gebracht. De Amerikaanse automaker heeft een opbrengstplafond van honderd miljoen dollar vastgesteld. Mogelijk wordt dat nog verhoogd als er veel interesse is.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d