Zangeres Jetty Paerl (92) overleden

23 augustus 2013 om 21:10 door © 2013 ANP
Zangeres Jetty Paerl (92) overleden

AMSTELVEEN (ANP) - Zangeres Jetty Paerl is donderdag op 92-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar dochter Anne-Rose Bantzinger vrijdag laten weten. Paerl werd beroemd als 'Jetje van Radio Oranje'. Via die in Londen gevestigde radiozender zong ze tijdens de Tweede Wereldoorlog liedjes om Nederlanders een hart onder de riem te steken.

Paerl maakte deel uit van Cabaret De Watergeus en zong liedjes van haar vader, filmproducent Jo Paerl. Tijdens het eerste Eurovisiesongfestival, in 1956, trad ze als eerste op. Met het door Annie M.G. Schmidt en Cor Lamaire geschreven nummer De vogels van Holland won ze niet.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d