Vertrouwen producenten minder negatief

27 augustus 2013 om 09:42 door Metro redactie
Vertrouwen producenten minder negatief

(Novum) - Het vertrouwen van ondernemers in de industrie is in augustus gestegen ten opzichte van de maand ervoor. Het producentenvertrouwen steeg van -3,5 naar -1.6. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek dinsdag. De stemming verbeterde voor de vierde maand op rij.

Het verminderde pessimisme komt vooral voort uit het oordeel over de voorraden en de verwachte productie. De stemming over de orderpositie van de industrie veranderde weinig. In tegenstelling tot de afgelopen maanden waren er in augustus meer ondernemers die uitgaan van een verbeterd economisch klimaat dan producenten die een verslechtering verwachten.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d