Na 12 jaar weer groei muziekindustrie

27 augustus 2013 om 09:10 door © 2013 ANP
Na 12 jaar weer groei muziekindustrie

HILVERSUM (ANP) - Na twaalf jaar van aanhoudende verliezen maakt de muziekindustrie in het eerste halfjaar van 2013 weer groei door. De omzet steeg in de eerste zes maanden van dit jaar met 1,9 procent tot 58,1 miljoen euro, zo maakte brancheorganisatie NVPI dinsdagochtend bekend. Daarmee is de muziekbranche door het dal heen, verwacht de NVPI.

Vooral streamingdiensten van Spotify en Deezer zijn de aanjagers van de groei. De inkomsten uit digitale muziekdiensten verdubbelden ruim van 6,8 miljoen euro in het eerste halfjaar van 2012 naar 15,7 miljoen euro dit jaar.

De verkoop van cd's daalde echter met 18 procent.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d