Bezwaar VPRO tegen rookboete Zomergasten

30 augustus 2013 om 20:15 door © 2013 ANP
Bezwaar VPRO tegen rookboete Zomergasten

HILVERSUM (ANP) - De VPRO maakt bezwaar tegen een rookboete van 600 euro die de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) de omroep wil opleggen. Dat meldde de VPRO vrijdag. Cabaretier Hans Teeuwen rookte eind juli een sigaret in het programma Zomergasten en dat is in strijd met het recht op een rookvrije werkplek, vindt de NVWA.

Zomergasten-eindredacteur Peter van Ingen ziet echter reden om daar tegenin te gaan: ,,De NVWA heeft niet op locatie, in de studio, vastgesteld dat Hans Teeuwen een sigaret zat te roken. Men baseert zich op televisiebeelden. Sterker nog: men baseert zich op klachten van kijkers die Hans Teeuwen op televisie zagen roken. Daarmee vervallen we in een surrealistische discussie.''

Van Ingen vindt het ,,interessant om uit te zoeken of het beeld van een rokende man een boete van 600 euro rechtvaardigt'', laat de VPRO weten.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d