Winstalarm Sanoma om slechte advertentiemarkt

23 juli 2013 om 12:25 door © 2013 ANP
Winstalarm Sanoma om slechte advertentiemarkt

HELSINKI (ANP) - Het Finse mediaconcern Sanoma gaf dinsdag een winstwaarschuwing voor dit jaar. Vanwege een sterkere verslechtering van de advertentiemarkten in de voornaamste regio's waarin het bedrijf actief is, zal de operationele winst exclusief bijzondere posten lager uitvallen dan 180 miljoen euro. Eerder rekende Sanoma op 180 tot 205 miljoen euro.

De omzet zal met meer dan 4 procent afnemen, waar eerder een daling van 2 tot 4 procent werd voorzien. De bijgestelde prognoses stoelen op de aanname dat de Europese economie onder druk blijft staan, waardoor de advertentiemarkten evenmin zullen opbloeien. ,,De kans dat de marktomstandigheden in de tweede helft van het jaar verbeteren wordt laag geacht'', aldus het bedrijf.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d