Ryanair bereid tot verkoop belang Aer Lingus

23 juli 2013 om 12:20 door Metro redactie
Ryanair bereid tot verkoop belang Aer Lingus

(Novum) - Ryanair is bereid om zijn belang in Aer Lingus te verkopen aan een Europese branchegenoot. De luchtvaartmaatschappij reageert daarmee op kritiek van de Britse mededingingsautoriteit. Een bod met meerderheidssteun van de aandeelhouders zal Ryanair zonder meer accepteren, stelt het bedrijf dinsdag. Ryanair heeft een belang van 29 procent in Aer Lingus.

De mededingingsautoriteit in het Verenigd Koninkrijk denkt dat het belang van Ryanair een overname van Aer Lingus in de weg staat. In mei riep de autoriteit Ryanair op om het belang in Aer Lingus te verkleinen. De Ierse prijsvechter noemt de zorgen ongegrond en vals.

Ryanair wijst er ook op dat Brussel dit jaar nog constateerde dat de concurrentie tussen de twee maatschappijen is toegenomen. Van inbreuk op mededingingsregels is op geen enkele wijze sprake, zegt het bedrijf in de persverklaring.

De Ierse luchtvaartmaatschappij ondernam zelf al pogingen om Aer Lingus geheel over te nemen. In februari besliste de Europese Commissie nog dat Ryanair daarmee te dominant zou worden en blokkeerde de aankoop.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d