Aldi ontkent boycot producten uit bezet gebied

23 juli 2013 om 12:20 door Metro redactie
Aldi ontkent boycot producten uit bezet gebied

(Novum) - Supermarktketen Aldi ontkent dat het producten boycot uit joodse nederzettingen in bezet Palestijns gebied. Dat meldt het Duitse bedrijf dinsdag in een reactie op eerdere berichtgeving in Trouw. "Er is geen algemeen beleid ten aanzien van productie vanuit Israëlische nederzettingen op de bezette Westbank en Golanhoogvlakte", zo stelt een woordvoerder.

Aldi zegt te betreuren dat het artikel van Trouw spreekt van een boycot op producten uit bezette gebieden. Het verhaal vindt volgens de zegsvrouw zijn oorsprong in een rapport van onderzoeksbureau Profundo, dat Aldi vragen stelde over het beleid omtrent agrarische producten van joodse kolonisten. "In de beantwoording van die vragen zijn helaas onjuistheden geslopen, waardoor een verkeerde voorstelling van zaken is ontstaan", aldus het bedrijf.

Trouw schreef maandag dat Aldi en Hoogvliet niet langer producten uit joodse nederzettingen wilden verkopen, omdat deze als omstreden zouden gelden. Bij Jumbo zou dit beleid alleen voor huismerkproducten. Hoogvliet laat in een reactie weten dat het inderdaad geen producten uit bezette gebieden verkoopt. Verdere uitspraken over het beleid wil de supermarktketen niet doen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d