Uitkeringen toeslag kinderopvang gedaald

24 juni 2013 om 09:55 door © 2013 ANP
Uitkeringen toeslag kinderopvang gedaald

DEN HAAG (ANP) - De Belastingdienst heeft vorig jaar ruim 2,4 miljard euro aan kinderopvangtoeslag uitgekeerd, ongeveer 400 miljoen euro (bijna 15 procent) minder dan over 2011. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag bekendgemaakt.

Voor het eerst was in 2012 de uitstroom van ouders uit de kinderopvangtoeslag groter dan de instroom. Dat werd volgens het CBS vooral veroorzaakt door de nieuwe regels rond kinderdagverblijven. ,,Daarnaast zal ook de verslechterde situatie op de arbeidsmarkt hieraan hebben bijgedragen'', stelt het statistiekbureau.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d