Twee musea blij met schenking

18 juni 2013 om 21:55 door © 2013 ANP
Twee musea blij met schenking

RIJSWIJK (ANP) - Museum Catharijneconvent en het Joods Historisch Museum hebben allebei een particuliere schenking gekregen, voor in totaal 90.000 euro. Drijfveer voor de donatie is het behoud van het christelijk en joodse erfgoed. De schenker, die anoniem wil blijven, vindt dat de musea daarin een belangrijke taak hebben, liet Catharijneconvent dinsdag weten.

De musea in Utrecht en in Amsterdam presenteren cultureel en religieus erfgoed van ons land. De verzameling van het Joods Historisch Museum bestaat uit bijzonder joods cultureel erfgoed. Museum Catharijneconvent beheert de belangrijkste collectie kunst- en cultuurhistorische objecten van het Nederlands christelijk erfgoed.

Beide instellingen willen meer gaan samenwerken en de donatie komt daarbij goed van pas.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d