'Toezicht op betalingsverkeer goed geregeld’

19 juni 2013 om 13:05 door © 2013 ANP
'Toezicht op betalingsverkeer goed geregeld’

DEN HAAG (ANP) - Minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) vindt dat het toezicht op het betalingsverkeer in Nederland goed is geregeld. Hij ziet niets in suggesties van Kamerleden om toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) meer mogelijkheden te geven.

Onder meer PvdA en D66 wilden woensdag in de Tweede Kamer opheldering over het verzoek van DNB om meer bevoegdheden.

Dijsselbloem stelde dat hij DNB serieus neemt en wil praten over wat beter kan, maar volgens hem kan de toezichthouder al heel wat. Er zijn uitgebreide regels en ruimschoots mankracht, aldus de minister. DNB heeft volgens hem 265 mensen voor het toezicht op betalingsverkeer en hij snapt dan ook niet dat de indruk wordt gewekt dat de middelen ontbreken voor die taak.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d