Jurk Máxima te zien op expositie Ingehuldigd!

18 juni 2013 om 19:45 door © 2013 ANP
Jurk Máxima te zien op expositie Ingehuldigd!

AMSTERDAM (ANP) - De indrukwekkende blauwe jurk die koningin Máxima droeg tijdens de inhuldigingsceremonie op 30 april is vanaf woensdag te zien op de tentoonstelling Ingehuldigd! in De Nieuwe Kerk in Amsterdam. Ook kunnen bezoekers de koningsmantel en het rokkostuum van koning Willem-Alexander bewonderen en staan de twee troonstoelen waarop het paar zat, opgesteld voor het koperen koorhek.

Dat maakte De Nieuwe Kerk dinsdag bekend. De expositie heeft sinds het begin op 11 mei al zo'n 26.000 bezoekers getrokken, liet een woordvoerder weten. De kleding en troonstoelen stonden tot afgelopen zondag nog in Museum Paleis Het Loo. Gezien de enorme belangstelling zijn ze nu nog langer te zien op de plek waar het allemaal plaatshad.

De tentoonstelling laat verder een historisch overzicht zien van 200 jaar inhuldigingsgeschiedenis in ons land. Alle vorsten en vorstinnen zijn in De Nieuwe Kerk ingehuldigd, waarbij zeer oude en unieke tradities komen kijken. Ook de kleding die Beatrix, Juliana en Wilhelmina droegen toen ze koningin werden, zijn hier te zien. Evenals de uniformen van de koningen Willem I en Willem II.

Ingehuldigd! duurt nog tot en met 18 augustus.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d