'Hoe duur was de suiker' opent 33ste NFF

19 juni 2013 om 09:40 door © 2013 ANP
'Hoe duur was de suiker' opent 33ste NFF

UTRECHT (ANP) - De 33ste editie van het Nederlands Film Festival (NFF) wordt op 25 september geopend met de film Hoe duur was de suiker. Dat maakte de organisatie van het filmfestival woensdag bekend.

De film van regisseur Jean van de Velde is gebaseerd op de succesvolle roman van Cynthia McLeod. Het vertelt het verhaal van twee jonge vrouwen in het 18e-eeuwse Suriname. De blanke Sarith, gespeeld door Gaite Jansen, raakt verbitterd door het harde leven in de Nederlandse kolonie. Haar lijfslavin Mini-Mini, een rol van Yootha Wong-Loi-Sing, krijgt daarentegen een eigen kans op geluk.

Het NFF vindt plaats van 25 september tot en met 4 oktober in Utrecht.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!

d